yüksek öğretim
yurt dışı kursları

TOEFL iBT® test

Yurt dışında eğitim için doğru karar

Kimlere yönelik

yüksek öğretim
yurt dışı kursları
yüksek öğretim
yurt dışı kursları

Neden TOEFL iBT® testine girmelisiniz?

Dünya çapında 160'tan fazla ülkede 12.500'den fazla üniversite ve kurum tarafından kabul edilen TOEFL iBT testi, eğitim, çalışma ve göçmenlik için dünyanın önde gelen İngilizce dil testidir. Test, adayın üniversite seviyesinde İngilizce kullanma ve anlama becerisini ölçer.

Avantajlar

icon round check
200'den fazla ülke ve bölgede teste girme imkanı
icon round check
Tüm dünyada üniversiteler ve okullar tarafından kabul gören test
icon round check
Tüm dünyada yapılan test oturumları ve güvenilir puanlar

Rakamlarla

12,500

üniversite ve kurum TOEFL iBT testini kabul etmekte

35

milyon kişi dünya çapında teste girdi

ETS test map

TOEFL iBT® Ücretsiz Deneme Testi

Tüm dört bölümün olduğu ve geçmişte sorulan soruların yer aldığı, eksiksiz bir deneme testine girin. İstediğiniz sıklıkla deneme yapın!
icon clock
2 Saat
icon file
Format: çevrimiçi
icon price
Ücretsiz

Test hakkında daha fazla bilgi edinin

TOEFL iBT, dört akademik İngilizce becerisinin hepsini (okuma, dinleme, konuşma ve yazma) sınıf ortamında gerçekten kullanıldıkları şekilde ölçen tek testtir. Bu nedenle, dil becerisinin önemli olduğu yerler olan üniversitelerde öne çıkacağınızdan emin olabilirsiniz.

  • Toplam süre: 2 saatten az
  • Format: Bir test merkezinde ya da uzaktan bilgisayarla
  • Puan geçerlilik süresi: 2 yıl
  • Değerlendirilen beceriler: Dinleme, Okuma, Konuşma ve Yazma

Hazır bulundurulması gerekenler: Geçerli bir kimlik kartı

  • Schengen bölgesi vatandaşları: kimlik kartı, pasaport, ehliyet
  • Schengen bölgesi dışındaki bir ülkenin vatandaşları: pasaport ya da oturma izni
 questions

Teste Hazırlanın

icon user

Size uygun bir tarihte yakınınızdaki bir test merkezinde oturum bulun ve kaydolun.
Oturumları görüntüle

TOEFL® TestReady™ hazırlık platformundaki kişiye özel çalışma planı ve çeşitli materyaller ile teste hazırlanın.
Daha fazla bilgi

icon calendar
icon email

Test skorunuzu çevrimiçi olarak veya posta yoluyla alın.*
Skor raporunu götüntüle

"Yüksek lisans başvuru sürecim sırasında TOEFL iBT testine girdim, bana katkısı çok önemliydi. Aldığım yüksek puan sayesinde de burs kazandım."
Pamela, Wageningen Üniversitesi

Çevrimiçi TOEIC testi, daha önce karşılaştığımız zorlukları aşmamıza yardımcı oldu. Bu test değişen dünyamızın yeniliklerine göre hazırlanmış

Jérôme, Bölüm Başkanı, (ESEO Mühendislik Okulu, Fransa)

Yardıma mı ihtiyacınız var?

Size yardım etmeye hazırız!

TOEFL iBT testine hangi şehirlerde girebilirim?

Türkiye’nin 22 ilinde TOEFL iBT test merkezi mevcut tüm olup hangi illerde bulunduğun ve size en yakın test merkezini buraya tıklayarak görüntüleyebilirsiniz. Ayrıca bir sonraki TOEFL iBT test tarihlerini yine bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz.

Kendi evinizde "TOEFL iBT Home Edition"’a kayıt olarak, teste girebilirsiniz. Bununla ilgili daha fazla bilgi için bu linki ziyaret edin.

TOEFL iBT testine hangi yöntemlerle girebilirim?

TOEFL iBT testine 3 farklı yöntemle girebilirsiniz. Teste şu yöntemlerle girebilirsiniz:

- Bir test merkezinde bilgisayarda
- Evde bilgisayarda
- Bir test merkezinde Paper Edition

TOEFL iBT testinin Türkiye’deki ücreti nedir?

TOEFL iBT test ücretinin güncel tutarını, geç kayıt olma ücretini, ödeme yöntemlerini ve daha fazlasını öğrenmek için buraya tıklayınız.

Önemli Not: Türkiye’de, test ve testle ilgili ücretlere, sipariş verildiğinde eklenecek satış, kullanım, katma değer veya benzeri vergiler dahildir.

TOEFL iBT testine nasıl kayıt olunur?

TOEFL iBT testine kaydolmak için ilk olarak bir TOEFL hesabı oluşturmanız gerekir. Ardından, size en uygun test oturumunu seçmelisiniz. Daha fazla bilgi için lütfen videomuza göz atın!

TOEFL iBT testine kayıt için en uygun zaman ne zamandır?

Bu, kişisel İngilizce bilginize, bilimsel metinlere ve sınav metodolojisine ne kadar aşina olduğunuza bağlıdır. İster TOEFL iBT yolculuğunuza yeni başlıyor olun, ister puanlarınızı yükseltmeyi hedefliyor olun, TOEFL TestReady, beceri seviyenize ve hedeflerinize uygun özel çalışma çözümleriyle daha ileri, daha hızlı ilerlemenize yardımcı olabilir.

TOEFL iBT puanlarımı ne zaman açıklanır?

Puanlarınız belirlendiğinde, bir e-posta alacaksınız ve hesabınıza çevrimiçi erişebilirsiniz .Puanların ne kadar kısa sürede belirleneceği, teste hangi şekilde girdiğinize bağlı olarak değişir:

  • Test merkezinde girilen testler: Test tarihinden itibaren 4–8 gün
  • TOEFL iBT Ev Sürümü: Test tarihinden itibaren 4–8 gün
  • TOEFL iBT Kağıt Sürümü: Test tarihinden itibaren 11-13 gün
TOEFL iBT testine en iyi nasıl ve ne kadar sürede hazırlanabilirim?

İngilizce iletişim becerilerinizi geliştirerek en iyi TOEFL iBT puanınızı almanıza yardımcı olacak kişiselleştirilmiş portalımız TOEFL® TestReady™ ile teste hazırlanabilirsiniz.

Resmi TOEFL iBT hazırlık materyallerine bir tık ile ulaşabileceğiniz ,satın alabileceğiniz ve kişiselleştirilmiş bir panel üzerinden çalışabileceğiniz TOEFL® TestReady™ platformuna ücretsiz hesap oluşturarak, aşağıdakiler de dahil olmak üzere birçok avantajdan yararlanabilirsiniz:

* Ücretsiz deneme testi
* Ücretsiz uygulama materyalleri ve kaynakları
* Kişiselleştirilmiş performans iç görüleri
* Kişiye özel öneriler ve rehberlik

Ve çok daha fazlası!

ETS, engelli ve sağlık sorunu olan adaylar için ne tür olanaklar sunuyor?

ETS, engelli veya sağlık sorunu olduğunu belgelemiş adaylara test için uygun koşulları sağlamayı taahhüt eder.

Lütfen TOEFL iBT testine, buna ilişkin talebiniz ETS tarafından onaylandıktan sonra rezervasyon yaptırın!

Online TOEFL hesabınızda “Select accommodation application status/new request” seçeneğini seçin. Engelliler için sağlanan uygun koşullardan yararlanmanız için, ETS’in belgelendirilmiş bir sağlık sorunu ve / veya bir engellilik ispatına ihtiyacı vardır.

Engelliler ve sağlık sorunu olanlar için verilen hizmetler, dokümantasyon ve değerlendirme hakkında daha fazla bilgiye aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Adımı veya doğum tarihimi nasıl güncelleyebilirim?

Adınızı ve doğum tarihinizi kayıt olduktan sonra, güvenlik nedeniyle değiştiremezsiniz. Bu verileri düzeltmeniz gerekirse, toefl@ets.org adresi ile iletişime geçebilirsiniz.

TOEFL iBT testi ÖSYM tarafından kabul ediliyor mu ve Türkiye’de YDS test denkliği var mı?

TOEFL iBT testi, ÖSYM tarafından resmi olarak kabul edilmektedir ve Türkiye’deki YDS sınavıyla denkliğe sahiptir. Bu nedenle, geçerli TOEFL iBT test sonuç belgenizi, çeşitli nedenlerle ülke çapında YDS şartı gerektiren kurumlara onaylı bir alternatif olarak sunabilirsiniz.

Önemli not: ÖSYM, Türkiye’de teste girmeniz durumunda, TOEFL testlerinin sonuçlarını sadece bir devlet üniversitesi test merkezinde sınava girilmiş olması şartıyla kabul eder. Size en yakın TOEFL iBT olan devlet üniversitesi test merkezini bulmak için buraya tıklayın.

Başvuracağım kurumlar için B2 / C1 sertifikası gerekiyor. TOEFL puanlarının eşdeğerliliği nedir?

TOEFL iBT puanları ile CEFR (Avrupa Ortak Dil Referans Çerçevesi) seviyesi arasındaki sonuçların karşılaştırılmasını kolaylaştırmak için, ETS kapsamlı çalışmalar yapmıştır. ETS bir karşılaştırma tablosu derlemesine rağmen, kurumlar kendi şartlarını TOEFL iBT puanlarına göre belirler.

Bu konudaki ayrıntılı açıklamayı kurumların internet sitelerinden ulaşabilirsiniz. Bu nedenle, gerekli TOEFL iBT puanından emin değilseniz, kurum, fakülte, kurs yönetimi veya kabul ofisi ile iletişime geçiniz.

TOEFL iBT test sonuçlarını yeni kurumlara göndermek istiyorum nasıl yapabilirim?

TOEFL iBT testine kaydolurken ya da teste girmeden önce ücretsiz olarak en fazla dört alıcı (örneğin, üniversiteler) belirleyebilirsiniz. Girişler sınavdan 24 saat öncesine kadar yapılabilir ve test ücretine dahildir.

İstediğiniz zaman daha fazla alıcı kurum ekleyebilir veya test gününden sonra sonuçlarınızın geçerliliği kapsamında (iki yıl boyunca) ilave test skorlarınızı talep edebilirsiniz. Bununla birlikte, bu ilave belgelerin ücretleri test ücretine dahil değildir, bu nedenle her ilave alıcı kurum için bir idari ücret ödemeniz gerekir. Online hesabınıza giriş yapın ve “send additional score reports” seçeneğini seçiniz. İlgili DI (kurum kodu) ile kuruma ve kuruluşa giriş yapın veya DI olmadan kurum veya kuruluşlara manuel olarak giriş yapınız.

MyBest® Scores Nedir?

“MyBest Puanları” son iki yılın içerisinde girdiğiniz TOEFL iBT test sonuçları arasından Dinleme, Okuma, Konuşma ve Yazma bölümlerinden en iyi sonuçlarının birleşimidir. Son girdiğiniz testin sonuçlarını ve hesabınızdaki en iyi puan aldığınız bölümlerin kümülatif TOEFL iBT test sonuçlarını gösterir.

“MyBest Puanları” tam potansiyelinizi göstermenizi sağlar. Kurumlar MyBest Puanlarını kullanabilir, ancak zorunlu değildir. Başvuracağınız kurum ya da kurumların, MyBest Scores kabul edip etmediğini kontrol ediniz. MyBest Scores ile ilgili daha ayrıntılı bilgi için.

TOEFL iBT testimi erteleyebilir ya da iptal edebilir miyim?

Kayıt olduğunuz TOEFL iBT testini ertelemeniz gerekiyorsa, randevuyu 60 ABD Doları karşılığında yeniden planlamak için, test tarihinden 4 gün öncesine kadar talepte bulunabilirsiniz. Yeni bir teste kaydolmadan önce ücretin ödenmesi gerekir.

Randevuyu iptal ettiğinizde, başlangıçta ödenen ücretin %50’sini geri alırsınız. Diğer hizmetler için geri ödeme yapılmaz. Randevuyu aşağıdaki şekilde erteleyebilir veya iptal edebilirsiniz:

  • Online: Hesabınızda oturum açın ve “Upcoming Tests”i seçin. Randevunuzu seçin ve “View/Modify”ı tıklayın.
  • TOEFL®’ın resmi uygulaması: TOEFL ana sayfasından hesabınıza giriş yapın, menüden uygun sınav tarihini seçin ve ardından “postpone appointment” seçeneğini tıklayın. Ardından “Continue” seçeneğine tıklayın.
  • Telefonla: + 31-320-239-540 numaralı telefondan kayıt departmanı ile iletişime geçin ve lütfen randevu numaranızı ve ETS ID numaranızı hazır bulundurun.

Not: Randevuyu posta, e-posta yoluyla veya test merkezinde erteleyemezsiniz ve / veya iptal edemezsiniz.

Test ertelenirse ne olur?

Nadir durumlarda – örneğin teknik sorunlar nedeniyle – test gecikebilir veya ertelenebilir. Bu durumda test tarihi ücretsiz olarak yeniden belirlenecektir veya talebinize göre test ücreti size geri ödenecektir. Test merkezine ulaşmak için, şehir değiştirmek mecburiyetinde kaldıysanız, seyahat masraflarının geri ödenmesi için, asıl test tarihinden itibaren 30 gün içinde ETS’ten talepte bulunmanız gerekir. Geri ödeme hakkında daha fazla bilgi için bu linki ziyaret ediniz ya da toefl@ets.org a e-posta gönderiniz.

Test merkezinde şüpheli davranışları nasıl rapor edebilirim?

Şüpheli veya hatta uygunsuz olan ve muhtemelen yanıltıcı sonuçlara yol açabilecek bir davranış gözlemlediyseniz, lütfen en kısa sürede + 31-320-239-540 numaralı telefondan veya giriş formunu kullanarak ETS ile iletişime geçin. Tüm bilgiler gizli tutulacaktır.

Teste evde girmek istiyorsam test günü atmam gereken adımlar nelerdir?

Teste evde girecekseniz yapmanız gereken şeyleri görmek için buraya tıklayın.

İhtiyacınıza uygun testler öneriyoruz!

Anlamlı düzeyde İngilizce dil becerisine sahip olmak, güvenle karar vermenize yardımcı olabilir. İster bir dil okulu, ister akademik kurum, şirket veya devlet kuruluşu olun, size uygun testlerimizi öneriyoruz.

reseller

Language school

Academic institution

business

They testify

See all tests
Île-de-France
"Yurt dışında iş arıyorum ve TOEIC test puanıyla özgeçmişimi güçlendirmek istiyorum"
Anonim, İş arayan, Fransa
(Cochabamba, Bolivia)
"Yüksek lisans başvuru sürecim sırasında TOEFL iBT testine girdim, bana katkısı çok önemliydi. Aldığım yüksek puan sayesinde de burs kazandım."
Pamela, Wageningen Üniversitesi
Ile-de-France
İş yerinde terfi alabilmek için TOEIC testine girmem gerekiyordu. Çevrimiçi resmi hazırlık araçlarıyla çalıştım.
Anonim, 40 yaşında, Çalışan, Fransa
France
Çevrimiçi TOEIC testi, daha önce karşılaştığımız zorlukları aşmamıza yardımcı oldu. Bu test değişen dünyamızın yeniliklerine göre hazırlanmış
Jérôme, Bölüm Başkanı, (ESEO Mühendislik Okulu, Fransa)
France
“In order to validate my diploma, I had to have a score above 800. The school therefore gave us access to a platform in order to train”
Mélanie, 24 years old, Student